Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - 500Christophe500

Pagina's: [1]
1
500 Abarth / Metaalgeur onder de motorkap
« Gepost op: 21 februari 2018, 14:06:37 »
Ik doe niet zo veel kilometers, ik heb nu al een tijdje dat ik af en toe merk dat er een metaalachtige geur van onder de motorkap komt, lijkt wat op de geur als je metaal slijpt. Het lijkt ongeveer in de buurt van het slakkenhuis van de turbo te komen maar niet precies te situeren. Zou dit gewoon door het opwarmen na lange tijd stilstaan kunnen komen? De wagen klinkt of rijdt niet anders dan daarvoor.

2
500 Abarth / verlies vermogen bij warm(er) weer/warmere motor?
« Gepost op: 28 augustus 2017, 04:27:26 »
Ik heb onlangs gemerkt bij een ritje dat ik als de wagen warm is behoorlijk wat krachtsverlies krijg tss van 3000 naar 4000 toeren. Het voelt aan alsof de wagen niet genoeg lucht krijgt en alsof er iets verstopt zit in de uitlaat. Hij wil wel maar kan even niet...Turbodruk is bij dit volgas wel maximaal maar het toerental lijkt niet op te bouwen zoals daarvoor. Wanneer hij boven 4000 toeren komt lijkt de wagen terug weer wat adem te krijgen. Ik heb dit opgemerkt tijdens een middagritje gisteren(buitentemperatuur was 28C). Als de wagen goed warm staat knettert de uitlaat even bij het schakelen naar 4000 toeren , pas vanaf hij dit deed lijkt het dat de wagen het vermogensverlies begon te krijgen.

Na de wagen te laten rusten en terug met koude motor bij iets lagere buitentemperaturen te rijden lijkt het fenomeen weg te zijn en is er terug meer kracht.

Iemand die hier een goede uitleg over kan geven of er ook ervaring mee heeft?

3
500 Abarth / Bizar geluid rond 110-115 km/h
« Gepost op: 05 januari 2017, 13:27:35 »
Ik heb net een dikke maand een abarth gekocht met ongeveer 17000 km. Ik doe niet veel snelwegkilometers maar het valt me op dat bij een snelheid van 110-115 km/h t.h.v. het linkervoorwiel(wiel bestuurderskant) ik een vrij laag bonkend geluid hoor.
Het geluid is te omschrijven als zeer laag en onopvallend op de achtergrond. Het is een soort zeer lage bonk met ertussen ongeveer 0.5 seconde. Het blijft bonken bij een snelheid van rond 115 km/h en dit steeds in 5de versnelling. In 4de versnelling is het aan dezelfde snelheid niet(nauwelijks hoorbaar)aanwezig. Bij het ontkoppelen is het bonkend geluid ook volledig weg.

Ik heb dit laten nakijken in de garage maar de monteur hoort het niet. Het geluid is echter echt wel aanwezig. Heeft iemand een soortgelijk geluid aan zijn wagen bij deze snelheden? Let wel op het is sterk op de achtergrond aanwezig maar als je het hoort/weet is het moeilijk te negeren.

Ik ben eigenlijk een beetje einde raad hierover , als de monteur dit zelfs niet hoort. Mijn gevoel zegt dat het de versnellingsbak is of althans een lager ozo. Opzoekingen ivm de versnellingsbak van de abarth laten wel naar voren komen dat dit ook niet de meeste stille bak is. Misschien hoor ik inderdaad een overbrengingsgeluid dat niet schadelijk is.

4
500 Abarth / koelvloeistofniveau
« Gepost op: 31 december 2016, 11:34:07 »
Misschien een basisvraag maar hoe moet normaalgezien het niveau van het koelvloeistofvat staan bij koude motor? Bij mij staat het wat onder min. Bij iets warmere motor mooi tss min en max. Ik heb onlangs een lekje laten repareren maar dit was aan de oliekoeling, geen idee of dit iets met koelvloeistofniveau heeft te maken.

5
500 Abarth / Velgen
« Gepost op: 19 november 2016, 08:26:16 »
Ik heb me net een abarth 500 aangekocht met trofeo velgen, deze zijn niet volledig mijn smaak en ik ben meer geneigd om over te schakelen naar andere velgen. Wel zou ik een velg willen die origineel ook een abarthvelg is of een replica zou ook nog kunnen. Weten jullie misschien leuke websites of adressen waar er velgen , al dan niet replica's worden aangeboden tegen een schappelijke prijs?

6
500 Abarth / Aankoop abarth 500
« Gepost op: 30 oktober 2016, 09:40:31 »
Ik weet het , dit is niet het enige topic over aankoop van een 500 maar ik wil iets meer specifieke info over aankoop bemachtigen.
Zijn er punten die je echt goed in het oog moet houden bij aankoop van een abarth? Zijn er bepaalde typische mankementen of aandachtspunten? Wanneer is distributieriem echt aangewezen of te vervangen?(ik dacht 120000 km of 4-5 jaar)
Zijn de versnellingsbakken betrouwbaar?

hoe zit het met bouwjaren? Zijn de eerste abarths ook betrouwbaar of is het aangeraden pas vanaf een bepaald bouwjaar tweedehands te kopen?
Ik zou de stap durven wagen om van een particulier te kopen doch dan moet ik wat meer over de auto weten, vooral technische mankementen.

Ik weet het , een hoop vragen maar ik wil wat meer zekerheid bij het bezichtigen van wagens.


Pagina's: [1]