Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Siempie

Pagina's: [1]
1
500 Abarth / Krasjes in de ruiten
« Gepost op: 04 april 2016, 17:13:58 »
Beste Abarth-vriendjes en vriendinnetjes,

Bij het wassen van de auto is het me opgevallen dat de zij- en achterruit snel krasjes vertonen. Zie de foto's.

http://s1075.photobucket.com/user/Laris51980/media/Mobile%20Uploads/image%203_zps4fx0jarp.jpeg.html?sort=3&o=0

http://s1075.photobucket.com/user/Laris51980/media/Mobile%20Uploads/image%202_zpsdkmbwt6j.jpeg.html?sort=3&o=1

http://s1075.photobucket.com/user/Laris51980/media/Mobile%20Uploads/image%201_zpsl4k3okw9.jpeg.html?sort=3&o=2

http://s1075.photobucket.com/user/Laris51980/media/Mobile%20Uploads/image_zps0aluaa1p.jpeg.html?sort=3&o=3De krasjes ontstaan tijdens het wassen van de auto ontstaan, daarover is geen twijfel. Maar hoe dat iedere keer weer kan gebeuren is voor mij echt een raadsel... Ik was de auto regelmatig (1x in de week), dus de auto wordt nooit écht enorm smerig, ik werk met 2-emmer-systeem, van boven naar beneden werkend, eerst insprayen, schoonspuiten, dan pas wassen, naspuiten, even uit laten lekken en dan afdrogen. Ik gebruik chemical guys spulletjes, laat de washmitt / microfiber dryer etc het werk doen, oefen geen grote druk uit etc. Na gebruik gaan de spulletjes in de was (zonder wasverzachter). Daarbij netjes te tips en tricks van de professionals volgend...

Ik vind het vreemd omdat op de rest van de auto nauwelijks wassporen te zien zijn. Ik was mijn (vorige en huidige) andere auto precies zo en daarop heb ik nooit last gehad van krasjes op de ramen. Ik begrijp er niks van. Na het zien van het eerste krasje doe ik ontzettend voorzichtig, maar bij het minst geringste zit er weer een krasje bij.

De krasjes zijn niet voelbaar, maar duidelijk zichtbaar. Nu zijn mijn vragen: heeft één van jullie dit ook wel eens aan de hand gehad? En zo ja, hoe kan je dit voorkomen? Door de wasstraat dan maar? kan je de krasjes op een veilige manier wegpoetsen/opvullen? Zo ja, hoe?

Nog iets vreemds, de voorruit heeft geen krasjes. Dat is de enige gelaagde ruit, de zij- en achterruit is van gehard glas. Kan het misschien zijn dat er iets mis is met de kwaliteit van het glas?

Ik hoor het graag van jullie!

2
500 Abarth / Levensduur Record Monza Uitlaat
« Gepost op: 28 december 2015, 10:33:28 »
Klein vraagje;

Er is voldoende informatie te vinden op dit forum en vooral het Engelse Abarth forum over de de kwaliteit van het Record Monza uitlaatsysteem; de roestvorming, het afbladderen van de verf, het vastzitten van de klep etc. Maar veel van die berichten zijn uit 2010-2013... Mijn vraag is nu eigenlijk: We zijn nu een paar jaartjes verder, hoe hebben jullie dit zelf ervaren? Is bij jullie de Record Monza inmiddels aan vervanging toe, en na hoeveel jaar / km was dit? Uiteraard is de levensduur afhankelijk van het gebruik (alleen korte stukjes of vooral lange ritten, staat de auto in een garage of buiten etc.)

Mijn turismo heb ik van fabriek af laten voorzien van de Record Monza uitlaatsysteem, de auto staat altijd buiten en wordt voornamelijk voor woon- werkverkeer (50km per dag) gebruikt. Ik wil graag weten hoe snel ik moet sparen voor een ander systeem...  ;D Dat wordt dan trouwens direct een Bombardone, dus echt lang sparen is het ook weer niet...

Ik hoor het graag van de (ex-) Record Monza-eigenaren! Alvast bedankt voor de reacties!

Ik hoor het graag!

3
Voorstelrondje / Hallo allemaal
« Gepost op: 08 december 2015, 23:00:36 »
Hallo allemaal,

Bij deze wil ik mezelf, of eigenlijk onze nieuwe aanwinst, voorstellen. Zijn naam is (a)Bartje, opvolger van Hurbie, een appeltjesgroene VW New Beetle...

Mijn vrouw wilde graag een fiatje 500, maar ik wilde dan wel graag een 'sportieve versie', geen tweecilinder...

Uiteindelijke keuze: abarth 595 turismo, met monza uitlaat (klep open voordat ie vastroest...), gricio campovolo, met bruin lederen bekleding. Verder geen stickers of plakkers, daar houden we niet zo van!

Ik heb al veel gelezen op dit forum, dus bij voorbaat al bedankt voor al jullie input wat heeft bijgedragen aan onze keuze! We zijn blij met ons (a)Bartje!


Simon

Ps: foto's volgen, bestand was te groot...

Pagina's: [1]