Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Xebef

Pagina's: [1]
1
500 Abarth / Re: Vermogensverlies
« Gepost op: 30 januari 2022, 16:09:44 »
Nee, aanlopende rem is het zeker niet. Dat zou ik best voelen moest het zo zijn.

Ik maak me ondertussen nog 2 andere bedenkingen :

- vandaag in totaal nog is een 50 tal km gereden en geen enkele keer voorgevallen. Droog weer en een 10 tal graden buitentemperatuur. Ik meen aan te voelen dat zich manifesteert op zeer koude avonden….
- ik had bij al de laatste onderhoudswerken de bmc filter gereinigd en terug ingevet, daarstraks de filter even losgemaakt en er hangt wel wat residu in de inlaat van de luchtfilterolie, dan kan je gaan denken aan de luchtmassameter die last heeft van een film luchtfilter olie die er in hangt maar dat verklaart dan weer niet waarom het probleem zich vandaag niet voordeed. Heel gekke situatie dus.

Geen motorstoringslampjes of andere gekke zaken, het ding rijd voor de rest gewoon zoals het hoort.
Eerst maar is uitlezen en kijken of er fouten instaan…

2
500 Abarth / Vermogensverlies
« Gepost op: 23 januari 2022, 17:48:47 »
Hello Abarthisten!

Ik bezit een 2011 abarth met SS pakket met amper 24000km op de teller, de auto is dus nagenoeg nieuw.

Een 2000km terug ( augustus 2021 ) ontving hij een groot onderhoud met nieuwe filters, bougies en vloeistoffen incl nieuwe distributie met waterpomp en spanner.

Het probleem :

Regelmatig valt het vermogen weg tijdens rijden.
Voorbeeld : steady 80km/h rijden in vierde of vijfde en opeens voel je dat er geen throttle respons meer is, volgas drukken op die moment doet amper of niks meer, toerenteller blijft dan op zelfde rpm of stijgt zeer zeer langzaam. Wisselen tussen sport en normal mode veranderd niks. Wat op die moment wel de oplossing bied is het gaspedaal volledig loslaten en dan opnieuw intrappen, zonet merkte ik ook dat de gasresponse ook terugkomt als ik snel met men linker voet de rem intrap ( terwijl ik met men rechter gewoon de gas op dezelfde stand hou.

Ik heb dus een vermogensverlies dat opgelost wordt door gaspedaal volledig lossen en terug intrappen.

Verder rijd de abarth zoals het hoort, boost komt mooi op en draait max ergens rond de 1.2 op de teller ( ihi turbo, esseesse 160pk ).

Iemand enig idee van richting om te zoeken waar het probleem zich situeert ?

Pagina's: [1]