Auteur Topic: Vervolg Raad/meningen gevraagd  (gelezen 2109 keer)

Chris65

  • Junior Stato
  • Berichten: 35
  • **
    • Bekijk profiel
Vervolg Raad/meningen gevraagd
« Gepost op: 21 februari 2016, 14:50:04 »
Heren,

Duurde even, maar bij dezen bedankt voor jullie oprechte en deskundig commentaar.

Omdat het niet om een nieuw paar schoenen gaat, omdat ik goed naar jullie opmerkingen gekeken heb en, last but not least, omdat ik een fijne T-Jet rijd, ben ik gisteren toch in Heerhugowaard geweest.

Ik had inmiddels gehoord wat ik bij inruil voor mijn T-Jet zou terugkrijgen en dit gevoegd bij het voorgaande had ik me voorgenomen alln te gaan kijken.

Nou, de AGP die daar staat lijkt me niet de slechtste, ik heb 'm niet grondig bekeken, niet in gereden, maar hij zag er niet slecht uit. Het irriteerde de verkoper dat ik over het ontbrekend parafaanrubber begon. Hij begreep niet dat dat niet bepaald vertrouwen wekt als zo'n in het oog springend onderdeel ontbreekt.

Ook de versleten leren pook. Ik snap dat niet. Mijn T-Jet is net z oud, met dezelfde km.s heeft nog een prachtpook, net als die van mijn vorige GP uit 2005 met 82k op de teller en als iemand, zoals de verkoper suggereerde, constant met zijn hand rustend op de pookknop rijdt is dat niet goed voor je bak. Wekt allemaal geen vertrouwen.

Commentaar werd behoorlijk weggewuifd onder het mom van: "Dan maak ik hem toch 4 mille duurder als ik die onvolkomenheidjes repareer?"
Daarbij: Hij staat er nu, ik schat een maand of 10, toen stond hij te koop voor nt geen 10 mille. De redenering daarachter is dat als je de auto duurder maakt, hij dan exclusiever wordt. Maar dan wil ik wl een AGP die in ieder geval meer vertrouwen uitstraalt.

Oh ja, de blauwe slangklemmen: Het was een SS, kit is eraf gegaan, op een andere gezet. Vind ik ook niet zo sterk.

Nogmaals: Het lijkt me geen slechte, maar hij heeft zijn verkoper niet mee en was ik er toch al uit.

Verder hebben we boven nog prachtige klassiekers staan bekijken en ben ik T-Jettend doorgereden naar Enkhuizen.


Uiteraard houd ik jullie forum lekker in de gaten en maak ik een afspraak voor de 60k beurt voor mijn T-Topolino.


Vanuit een herfstig Den Haag,

Chris  :D
Had GP Edizione Prima '05,
T-Jet Sport '09/RV Corse tuned
Heb AGP Esseesse 09/RV Corse tuned

TheGrolschFirm

Re:Vervolg Raad/meningen gevraagd
« Reactie #1 Gepost op: 22 februari 2016, 10:19:46 »
Tja sommige bedrijven snappen blijkbaar niet dat mensen die deze auto's willen kopen, vaak genoeg kennis hebben of in huis halen om goed beslagen ten ijs te komen.

Ik snap sowieso niet waarom garages dergelijke overduidelijke gebreken niet repareren dan pas de auto aanbieden. Het kost de wereld niet, zeker geen 4K, maar de auto staat er dan een stuk netter bij en geeft een potentiele klant veel meer vertrouwen, terwijl dat dan misschien niet eens terecht is. Maar vanuit het oogpunt van verkopen is dat haast een vereiste. Je zet de auto toch ook niet smerig in de showroom?

Ik heb in mijn zoektocht naar mijn 500 ook een paar van die bedrijven gesproken. De eerste waar ik kwam had de auto al maanden in hun bezit, nog langer had de auto geen apk, de topmounts van de vering waren verroest en er mankeerde nog een paar dingen aan de auto. Verkoper was een gladjakker eerste klas, terwijl ik met 10 minuten zoeken online al meer van de auto wist dan hij. Toen ik de gebreken aangaf en het op onderhandelen kwam, kwam ook hij met het excuus dat het de afleverkosten nodig had om de gebreken te repareren. En van de prijs kon toch echt niets af. En dat terwijl de prijs markttechnisch al veel te hoog was. Ik heb hem een hand gegeven en succes gewenst met de verkoop. Was ook nog een merkdealer ook nog... (Nadien is de auto naar een andere dealer in de groep gegaan)

Dezelfde dag kwam ik bij een universele verkoper die niet eens de moeite had genomen de auto te wassen. En dat terwijl ik mijn komst 3 uur van de voren had doorgegeven. Daar ben ik dan ook heel snel weer vertrokken, zonder iemand te spreken. Wel 3-5 minuten om de auto gelopen zonder dat iemand kwam. En dan nadien een telefoontje krijgen en gepikeerd zijn over het feit dat ik niet even naar binnen was gelopen, was we hadden best kunnen onderhandelen over de prijs. Toch maar even doorgegeven dat de staat van de auto dusdanig was, dat ik niet eens een bod wilde doen.

Met het internet tegenwoordig kom je als koper snel op plekken waar je normaal niet snel kwam, vooral als het over bepaalde unieke auto's gaat. Helaas kom je dan ook de verkopers tegen die een soort dozenschuivers zijn. Auto inkopen, online zetten en weer verkopen. Beetje moeite doen om de auto presentabel te maken is er dan niet eens meer bij, buiten een poetsbeurtje...