Auteur Topic: !!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!  (gelezen 14759 keer)

rick

!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Gepost op: 24 oktober 2009, 21:31:40 »
MCC Sport in de nieuwe Auto & Tuning,die moet je gelezen hebben ( al is het maar bij magazinehoek bij benzinepomp)morphf

 • Senior stato
 • Berichten: 416
 • ***
  • Bekijk profiel
Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #1 Gepost op: 24 oktober 2009, 22:07:38 »
als jij het blad hebt .. dan ben je toch zo loyaal om het in te scannen en het hier te posten ....

abarth_esseesse

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #2 Gepost op: 25 oktober 2009, 11:05:52 »
Niets meer dan een verhaal om een ander slechter af te schilderen ter bevordering van het eigen product...(alhoewel; eigen product....zelfs dat is het niet, wordt standaard aangeleverd door Duitse tuner. De beste man monteert alleen, meer niet) Iemand met een echt sterk product heeft dit niet nodig.

Misschien maar eens beginnen met een rollerbank ipv aantal pk's en Nm's gokken....
« Laatst bewerkt op: 25 oktober 2009, 11:08:23 door abarth_esseesse »

rick

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #3 Gepost op: 25 oktober 2009, 11:41:25 »
au au auw  is er iemand op je tenen gaan staan, wat doe je lelijk !!
waarom reageer je zo vreemd, is het omdat je je bekocht voelt met je esse esse paket ?
of ben jij het Jerry die stuk omzet verplaatsing waarneemt ??( en ik weet wel waar het heen gaat)

abarth_esseesse

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #4 Gepost op: 25 oktober 2009, 16:36:30 »
Bekocht (??) met mijn Esseesse pakket?

Ik heb niks met een aftermarket tuner, bovenal ken ik MCC redelijk goed, en weet waar ze vandaan komen.

Heeft niets te maken met het feit dat ik gewoon liever een origineel opgebouwde 500 Abarth Esseesse wil. Ik weet dan nl wat ik gekocht heb, aantoonbaar met feiten dmv rollerbank meting. Ik heb mijn fabrieksgarantie nog, ik hou niet van aftermarket materiaal, vind de wielen uit een Esseesse pakket verschrikkelijk mooi, en vind het vooral vloeken in de kerk om spullen van een Duitse tuner op de meest Italiaanse auto der Italianen te monteren...maar ieder zijn keuze.

Ik val niemand aan, en heb niemand nodig om mijn keuze te beinvloeden. Het komt bij mij over dat je jouw aangekochte spullen zoveel mogelijk probeert aan te prijzen bij anderen om je eigen gevoel te verbeteren. Zegt congitieve dissonantie je iets??

morphf

 • Senior stato
 • Berichten: 416
 • ***
  • Bekijk profiel
Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #5 Gepost op: 25 oktober 2009, 17:08:34 »
niet ruzien heren !!!

overigens zijn de wielen uit het esse pakket ook los te koop

en het hele g-tech verhaal wordt ook met ene rollenbank meting uitgedraaid.

rick

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #6 Gepost op: 25 oktober 2009, 20:51:56 »
fijn om te weten dat je tevreden bent met je esse esse paket, en de term congitieve dissonantie ken ik wel, feitelijk haal je me de woorden it mijn mond
Zelf was ik ook voor het esse esse paket gegaan, maar nadat ik de Abarth 500 gekocht had groeide mijn interesse naar de tuning van de Abarth 500
Toen ben ik pas in gesprek gekomen met Frank, maar ja het esse esse paket was al besteld voor veel geld, geprobeert te anuleren tja dat was niet mogelijk bij Nieuwkoop, tot mijn geluk achteraf ontstonden er lever problemen waardoor ik gevrijwaard was de esse esse set te anuleren

als je het geld en de materialen vergelijkt wat MCC aanbied, dan heb je voor minder geld het zelfde en een klein beetje erbij het echte werk
Intrax, Brembo en de doorontwikkelde G-Tech set ja ja met een keurige uitdraai van de vermogens bank, is toch wat anders dan een commerceel bij elkaar geraapt setje in een underlayment krat met plaatjes en merkjes erop

als ik niet beter zou weten had ik waarschijnlijk ook tevreden geweest met het esse esse paket, maar er is meer en beter voor minder

en toch vind ik het raar dat je zo afgeeft op MCC Sport, hij bediend veel klanten die erg tevreden zijn( KIJK MAAR NAAR ZIJN OPENDAG)
ik denk als hij wat meer aan marketing zou doen, dan wordt er geen esse esse meer verkocht
het is meer een vak idioot, tja die mensen zijn niet zo commercieel ( maar je kan er goed zaken doen)

Gpsport

 • Junior Stato
 • Berichten: 54
 • **
  • Bekijk profiel
  • Abarth Vd Dungen
Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #7 Gepost op: 25 oktober 2009, 21:26:26 »
Heren heren laten we het vooral gezellig houden.In mijn ogen is het Essesse pakket een heel mooi pakket en bevat veel kwalitatief goede onderdelen.Kwa styling,verlaging,remmen en ook kwa vermogen is het een mooi pakket.De meeste originele 500A's gaan standaard al over de 135 pk en 206Nm heen.En na het Essesse pakket ook over de 160pk.Het vermogen wat het Essesse pakket bied is geen hele grote berg maar wel redelijk veel vermogen voor zo een kleine auto en garantie.De motor loopt zo niet op zijn max en dus kan Abarth nog gewoon garantie geven,iets wat ook niet onbelangrijk is,toch?

Wat het Gtech verhaal betreft,opzich ziet het er allemaal wel goed uit alleen begrijp ik niet dat als ze zoveel veranderen aan de motor en de turbo,waarom dan een externe tuningsbox?
Wat ik ook niet begrijp is dat ze zo een grote turbo op een 1.4 zetten.Onderin geen vermogen en bovenin bergen vermogen.Maar ik begrijp dat ze bezig zijn met een kleinere turbo zodat het beter te berijden is.Hoe het kwa garantie en betrouwbaarheid zit weet ik niet en dat zullen we in de toekomst weten.De motoren zijn op zich heel sterk en kunnen heel wat vermogen aan.

Kortom iedereen mag zijn eigen conclusie trekken wat beteft deze pakketten.Ik zou ook eerder voor het Essesse pakket gaan en dan eventueel door een goede chiptuner de software laten herschrijven.Daar valt nog wel wat uit te halen.
Maar dat is mijn mening.........

abarth_esseesse

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #8 Gepost op: 26 oktober 2009, 08:30:16 »
@ Gpsport:

Herschrijven van software is de beste optie om nog meer vermogen uit de Esseesse te halen. Alles wordt dan aangepast, ipv de ecu te foppen dmv tuningsbox er tussen plaatsen. Typisch Duits overigens, een tuningsbox ertussen plaatsen.

Vwb de grote turbo van G-tech: ik heb een auto in Duitsland gezien met dit pakket: de turbo komt erin bij 3900 toeren, en valt terug naar 2800 toeren na schakelen. Turbogat van 1100 toeren, geen ideale vermogensgrafiek dus.

stalen ros

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #9 Gepost op: 26 oktober 2009, 10:43:17 »
Ha!

hier dezelfde discussie als op het andere forum..

Als eerste is het belangrijk om de achtergrond te weten voor dat de discussie uit de hand loopt. er zijn zoveel mensen die maar wat roepen dat iets slecht is of juist goed terwijl ze totaal geen eigen ervaringen met het produkt hebben of met de alternativen. dus niet om te pochen maar enkel om te laten weten dat ik weet waar we het over hebben, ik heb zelf diverse V8's samengebouwd met blowers, mijn delta integrale had ook tegen de 400 pk en daar heb ik ook voor kennisen diverse blokken voor gebouwd. cilinderkoppen bewerken, alles blue printen e.d. alles deden we zelf behalve afstellen.

we hebben laatst nog een bedrijfsplan voor een speedshop geschreven maar de markt is verpest op dit moment. Iedereen noemt zich maar tuner terwijl ze enkel onderdelen van andere monteren en zelf niets ontwikkelen. Iedereen die een beetje handig is kan dat. Een schuur met een hefbrug en een gereedschapskist et voilą, tuner. Vervolgens een ototje vol stampen met spullen van internet en je bent binnen.

Maar echt tunen zoals Sam van lingen en Carlo Abarth vroeger deden of zoals beek dat doet. Met een dyno om te meten wat je doet. En beginnen waar je moet beginnen nm met blueprinten. Daar zijn er echt maar weinig van en het kost een hoop om daarin een naam te krijgen.

G-tech noem ik wel een tuner. En doen echt wel het nodige aan ontwikkeling, respect daarvoor. of zij de juiste weg nemen is voor iedereen anders. wil je gewoon na googlen op i'net je auto samenstellen dan is het een prima pakket. Maar voor de Echte Liefhebbers schiet het te kort.  Voor hun verdient een italiaan een maatpak en geen duitsinternetpakket.

Bedrijven die hun producten enkel monteren zijn garages, vaak zonder dynobank. hoe ze dan de kit met dyno print verkopen? zal dan toch wel een algemene uitdraai zijn en Powerboxen zijn ook gewoon snelle verkoop sets.
Ik heb heel wat auto's op dyno's gezien en gezet, van dieselende leasebakken tot een ferrari 360  met custom software en powerboxen. ook onder de remappers zit veel kaf onder het koren maar de beste powerbox kan niet op tegen een middelmatige remap. het is een blijft een kastje dat slechts de ecu voor de gek houdt, en dit ook nog maar met beperkte parameters kan doen.
zelf heb ik ook een G-tech uitlaat maar die gaat er wel weer onderuit ivm teleurstellende "klanken".

Goed maatwerk is en blijft altijd de duurdere overtreffende trap van seriewerk.. en meer top vermogen is zeker niet altijd meer snelheid. Horsepower sell's cars, Torque wins races. de breedte en inzetbaarheid van het vermogen, daar gaat het om. Maar ook daar weer zijn er mensen die liever met een uitdraai van ik weet niet hoeveel PK rondrijden. terwijl ze eigenlijk aan werkelijke snelheid inboeten (drivebility). dragstrip held, circuit racer, B-weg verslinder of snelweg blazer. allemaal vergen ze een andere aanpak. ga voor de setup die jou het beste past. persoonlijk ben ik gek op slingerende berg weggetjes en daar bij moet je vaak terug in de versnellingen met veel sturen, veel koppel en met name een brede powerband is daar dan ook de beste aanpak.

iemand die zo hard mogelijk over de snelweg wil ( ook leuk!) kan met een smallere powerband met meer topvermogen af, ect.

verder over MCC; ik ben er ook op de club dag geweest en het was gezellig om andere mensen te spreken. maar na een blik in de werkplaats was het voor mij duidelijk dat ik daar nooit en te nimmer mijn Esse esse naar toe zou brengen. geen flowbank, geen rollenbank, niet eens een draaibank. het is net als velen gewoon een dozenschuiver. misschien met de laagste prijs, maar als je belangrijkste voorwaarde is. if you pay peanuts you get monkey'snogmaals, iedereen zoekt iets anders. er zijn mensen die uit snelle duitsers komen en er zijn mensen die al jaren italianen rijden. mensen die ieder weekend in hun garage zitten om te kijken welk detail nog beter kan en mensen die liever gaan winkelen. mensen die hun auto wassen en mensen die hun auto door de wasstraat heen halen.

de een zal de ander misschien wel nooit begrijpen, maar laten we elkaar wel respecteren. We rijden allemaal Abarth.

over het Esse esse pakket, ik was zelf ook sceptisch maar mijn Abarth is er echt een geheel betere uitgebalanceerde bak van geworden. iedereen die twijfelt moet het eens proberen!
stalen ros

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #10 Gepost op: 26 oktober 2009, 11:06:41 »
Ter aanvulling, de intrax veren set is prut.. uit 1e hand ervaring. de veren waren na 20.000 km kompleet door gezakt waardoor de schokdempers het ook begaven.

En over Abarth Nieuwkoop niets dan lof, altijd paraat en altijd de juiste afwikkeling. het is mij zeker een hoop waard dat altijd hetzelfde bedrijf aan de auto sleutelt en deze ook een compleet archief heeft van de wagen. zeker als je Abarth voor langere tijd wilt rijden.

ik ben benieuwd naar de Garantie voorwaarde van een G-tech. Van fiat mag ik zelfs de olie niet laten verversen bij een gewone fiat dealer ( die zullen de esseesse olie ook wel niet hebben). laat staan als je een powerbox  oid monteer. de dealer heeft dan elk recht om je garantie op de gehele aandrijflijn te ontzeggen. stel je turbo of wastgate zegt knak, wat dan?

ik moet ook eens vragen hoe het met remappen staat tov de garantie. ik hoef niet meer topvermogen maar er zitten nog een paar koppel dipjes die er uitgepoetst kunnen worden. Op de bank met G-tech einddemper in duitsland op de bank 165 pk en 275 nm. gewoon orgineel Esse esse verder..
« Laatst bewerkt op: 26 oktober 2009, 11:11:30 door stalen ros »

MCC Sport

 • Nuovo Arrivato
 • Berichten: 16
 • *
  • Bekijk profiel
Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #11 Gepost op: 26 oktober 2009, 12:21:32 »
Hallo allemaal,

Hierbij een korte reactie van mij, Frank van Ganzewinkel, van MCC Sport.

Het kan nooit de bedoeling zijn dat we elkaar in de haren vliegen over accessoires voor de Abarth's.

Een ieder van jullie is gek met de Abarth's, ook wij. Om voor een kleine markt, wat de Abarth markt is, toch accessoires te leveren is veel tijd en werk gemoeid. Wij doen dit graag omdat wij een Fiat hart hebben.

Op het forum zijn mensen die commercieel belang hebben bij hun reactie's en net doen of ze een Abarth rijder zijn. Kom gewoon met je naam in beeld, dat maakt de zaak duidelijker.

Verder vind ik het leuk dat we vele Abarth rijders uit Nederland en Belgie kunnen helpen met de personalisering van hun Abarth.

Iedereen moet doen wat hem of haar het beste lijkt.

Iedereen veel plezier met zijn Abarth.

Groeten Frank


stalen ros

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #12 Gepost op: 26 oktober 2009, 20:11:12 »
http://www.abarth-forum.de/thread.php?postid=36779#post36779

g-tech was "vergeten" de wrc airbox, de klepveren en de 200cpi te monteren. na 4000 km rsr pakket 2500 euro schade aan de motor ( de foto's zijn voor zichzelf sprekend. lasnaden van de uitlaat lieten op diverse plaatsen los en g-tech gaf niet thuis bij garantie claim.. laten we hopen dat het een incident blijft.

typisch voorbeeld van iemand met slechte ervaring tegenover iemand met goede ervaring.

wie heeft er hier ook problemen met zijn abarth na het opvoeren? of bij iedereen volledig probleemloos?


ik denk niet dat ik hoef te vermelden dat ik echt een abarth thuis in de garage heb staan...

« Laatst bewerkt op: 26 oktober 2009, 20:12:47 door stalen ros »

Gpsport

 • Junior Stato
 • Berichten: 54
 • **
  • Bekijk profiel
  • Abarth Vd Dungen
Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #13 Gepost op: 27 oktober 2009, 21:06:27 »
Allereerst rijd ik geen 500 Abarth maar een Grande Punto Sport Tjet.
Auto's intresseren mij en vooral Fiat en dus ook Abarth.
Maar nu is het geval dat het topic is begonnen over het niet kopen van een Essesse pakket en niet over het bekritiseren van tuners.Ik heb zelf al redelijk wat dingen gekocht bij MCC en ben daar heel tevreden over.Daar weten ze nog wat service betekend.En over het verhaal met blue printen,vermogensbank en afdraaibank,voor sommige bedrijven loont het niet om een vermogensbank aan te schaffen van 100.000 euro omdat ze die in verhouding te weinig gebruiken.Maar kan het niet zo zijn dat ze bv. het blue printen ergens anders laten doen en de vermogensbank ergens anders gebruiken?

Zoals gezegd is het Essesse pakket een mooi pakket voor iemand die net wat meer wil uit zijn 500 Abarth.Wil je nog meer zul je andere dingen moeten ondernemen.Zoals voor sommige misschien G tech.Ieder zijn ding....

Verder zijn de Aftermarket spullen die MCC monteert zoals Brembo remmen van dezelfde makelij als van het Essesse alleen zijn bv.de remmen een Big brake set dus groter(iets wat nodig is bij heel wat meer vermogen).In mijn ogen zijn met aftermarket spullen niet altijd wat mis, er zijn genoeg goede after market spullen leverbaar.stalen ros

Re:!!!!! wachten met esse esse paket kopen !!!!!!!!!
« Reactie #14 Gepost op: 27 oktober 2009, 21:54:07 »
volgens mij is de titel van dit topic een kreet waarin een esseesse paket(?) negatief wordt neergezet. en staat de toon van rick die vaak negatief jegens alles wat met Abarth fabriekskit te maken heeft, ter discussie.

Of MCC een goed bedrijf is of niet zal ik geen uitspraak over doen. kan ik ook niet. Wat ik wel kan en mag zeggen is dat een Tuner motoren aanpast, verfijnt en afstelt. een garage monteert onderdelen van andere volgens een handleiding en ontwikkelt niet zelf. dus in dit geval is G-tech de tuner, en MCC de garage. niets mis mee en een goede garage is goud waard.

en om eerst een module te monteren die de ecu misleid en dan vervolgens op een dyno de boel af te stellen lijkt me nogal zonde van de aanschaf van de module.

ik geniet nog even van mijn volledige fabrieksgarantie, helemaal nadat ik de voorwaarde van G-tech heb gelezen. er  staat dat ze bij reparatie gebruik mogen maken van gebruikte onderdelen (?!)
en dat ze  geen garantie geven op slijtagedelen in de motor en versnellingsbak. ook niet op koppelingen, aandrijfdelen buiten de versnellingsbak. ook geven ze geen onkosten vergoedingen voor bijkomende kosten of diagnostisch onderzoek.

ook mag de auto max 2 jaar oud zijn ongeacht de kilometerstand, en elke rechtzaak moet in Memming , Allgau gehouden worden.

dat is totaal geen alternatief voor Esseesse, in mijn ogen.